top of page
Ontwerp zonder titel.png

Wanneer start je met opruimen?

Bovendien geeft het de kijker de kans om zich voor te stellen hoe hij of zij in het huis zou wonen, zonder afgeleid te worden door jouw spullen. In dit artikel geef ik je een aantal tips om je huis verkoopklaar te maken met opruimen.

Begin op tijd

Opruimen is een klus die je niet in één dag kunt doen. Het kost tijd en energie om al je spullen te sorteren, weg te gooien, te doneren of te verkopen. Begin daarom op tijd met opruimen, het liefst al voordat je je huis te koop zet. Zo voorkom je stress en haastwerk. Maak een planning en werk per kamer of per categorie. Houd je aan de regel: heb je iets langer dan een jaar niet gebruikt, dan kun je het wegdoen.

Wees kritisch

Opruimen betekent ook afscheid nemen van spullen die je misschien dierbaar zijn, maar die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Wees kritisch en eerlijk tegen jezelf. Vraag je bij elk item af: heb ik dit echt nodig? Past dit bij mijn toekomstige woonstijl? Word ik hier blij van? Zo niet, doe het dan weg. Bewaar alleen de spullen die echt waarde hebben voor jou, zoals foto’s, souvenirs of erfstukken. Maar ook daarvan geldt: less is more.

Berg op

Als je je spullen hebt uitgezocht, is het tijd om ze netjes op te bergen. Zorg voor voldoende opbergruimte, zoals kasten, lades, manden of dozen. Gebruik labels of stickers om aan te geven wat er in elke opbergplek zit. Zo houd je overzicht en kun je makkelijk iets terugvinden. Probeer zo min mogelijk spullen in het zicht te laten, zoals op tafels, vensterbanken of aan de muur. Een paar accessoires zijn prima, maar houd het rustig.

Maak schoon

Als je je huis hebt opgeruimd, is het tijd om het schoon te maken. Een schoon huis geeft een frisse en verzorgde indruk. Lap de ramen, stofzuig de vloeren, dweil de tegels, boen de deuren, maak het sanitair schoon, veeg de plinten, neem de meubels af, was het beddengoed, etc. Vergeet ook niet de plekken die je normaal gesproken overslaat, zoals achter de bank, onder het bed, in de kasten, op de lampen, etc. Een schoon huis ruikt ook lekker, dus gebruik een luchtverfrisser of een geurkaars.

Houd het bij

Als je het huis hebt opgeruimd en schoongemaakt, is het belangrijk om het zo te houden. Zorg voor een dagelijkse of wekelijkse routine om je huis netjes te houden. Ruim elke dag je spullen op, maak je bed op, doe de afwas, gooi de vuilnis weg, etc. Zo voorkom je dat je huis weer rommelig wordt en dat je voor elke bezichtiging opnieuw moet opruimen. Bovendien voel je je zelf ook prettiger in een opgeruimd huis.

Eet de voorraadkast leeg

Er zijn meerdere voordelen aan het leeg eten van je voorraadkast. Zo heb je minder dozen te vullen voor de verhuizing, vaak heb je genoeg weg te gooien omdat het al heel wat jaren over datum is. Je bespaart je geld, omdat je vaak 3 pakken rijst hebt staan. Eet het op en start in je nieuwe woning met een frisse voorraad. 

Start zo snel mogelijk met het opruimen aan de hand van de bovenstaande tips. 
Bekijk wat er naar de kringloop kan, wat er op marktplaats kan en op Vinted! 

Wanneer start je met opruimen?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

GRATIS KENNISMAKING

bottom of page